21 noiembrie 2019, 16:30 Realitatea moldovenească views 3456
Declarație: Moscova a reușit să rezolve problemele transportatorilor din Moldova
21 noiembrie 2019, 16:30 Realitatea moldovenească views 3456

Declarație: Moscova a reușit să rezolve problemele transportatorilor din Moldova

Moscova a reușit să rezolvare cea mai importantă problemă a transportatorilor din Moldova, care vor primi pînă la sfîrșitul anului numărul necesar de autorizații pentru transportarea mărfurilor în Rusia.

Despre acest lucru a anunțat jurnaliștilor primul ministru al Moldovei, Ion Chicu, menționînd că la o asemenea înțelegere s-a ajuns în cadrul întrevederii de la Moscova cu premierul rus Dmitri Medvedev.

Ion Chicu a amintit că transportatorii moldoveni nu au putut transporta mărfuri în Rusia din cauza lipsei numărului necesar de autorizații.

„Conform acordurilor, partea rusă va acorda Moldovei în zilele următoare un număr suficient de autorizații suplimentare, în prezent o mie de unități, astfel încît pînă la sfîrșitul anului exportul de produse moldovenești în Rusia să fie deblocat", a declarat prim-ministrul Republicii Moldova.

În același timp, potrivit acestuia, partenerii ruși au cerut de la colegii moldoveni să implementeze un mecanism foarte transparent de distribuire a acestor autorizații, care ar exclude orice posibilitate de corupție la emiterea documentelor.

Ion Chicu a menționat că acest lucru va fi realizat cît mai curînd posibil. "Vom distribui aceste autorizații pentru transportul de mărfuri în Rusia prin Serviciul Vamal, iar ofițerii vamali vor înmîna aceste documente exact în momentul traversării frontierei a camioanelor cu produse", a subliniat el.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1889
Populația:
201 locuitori

Reteni-Vasileuţi este un sat din cadrul comunei Branişte, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Rîșcani şi la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 201 oameni. Satul Reteni-Vasileuți a fost menționat documentar în anul 1889.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.