21 noiembrie 2019, 17:00 Realitatea moldovenească views 5573
Elena Levițkaia-Pahomova: Cel mai mult nu-l invidiez pe ministrul Educației
21 noiembrie 2019, 17:00 Realitatea moldovenească views 5573

Elena Levițkaia-Pahomova: Cel mai mult nu-l invidiez pe ministrul Educației

După instituirea guvernului Ion Chicu, Moldova are o șansă unică de a primi finanțare atît din Vest, cît și din Est.

Iar Rusia are o posibilitate reală de a extinde flancul stîng în Moldova, adică numărul celor care votează pentru partidele de stînga și nu numai pentru socialiști, transmite eNews.

Acest punct de vedere a fost exprimat de jurnalista și prezentatoarea TV Elena Levițkaia-Pahomova la clubul de discuții ISPIRR din Tiraspol. „Actualul guvern tehnocrat are un mare avantaj: chiar dacă unele scheme vor continua să existe, dar deja este imposibil de furat la fel de obraznic ca precedentele guverne", a spus Levițkaia-Pahomova.

Ea a spus că cel mai mare mult în noul guvern „nu-l invidiază pe ministrul Educației, Corneliu Popovici". „El este istoric și a supravegheat proiectul„ Istoria Moldovei" - acestea sînt filmele la care eu am lucrat. El și-a exprimat în repetate rînduri poziția (cu privire la studierea în școli a istoriei Moldovei, dar nu a României – n.r.), iar acum va trebui să tacă din cauza forțelor unioniste, care sînt puține la număr, dar foarte active. Sloganuri de genul „Ei încearcă să distrugă „Istoria românilor"! ar putea fi o sentință chiar și pentru tot binele pe care guvernul îl va face. La noi sloganurile întotdeauna sînt mai importante decît faptele", a remarcat celebra prezentatare TV.

Comentînd probabilitatea în viitorul de creare a unei coaliții dintre PDM și blocul ACUM, ea a exprimat opinia că „pentru Maia Sandu, unirea cu democrații reprezintă moarte mult mai rapidă decît pentru Igor Dodon".

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

ministru , Elena Pahomova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1957
Populația:
2900 locuitori

Crasnoe este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Slobozia și la 110 km de Chișinău. Populaţia orașului Crasnoe alcătuia 2 900 de oameni în anul 2010. Orașul Crasnoe a fost înființat în anul 1957.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.