22 noiembrie 2019, 16:00 Realitatea moldovenească views 5353
Declarație: Unele școli nu sînt pregătite pentru iarnă
22 noiembrie 2019, 16:00 Realitatea moldovenească views 5353

Declarație: Unele școli nu sînt pregătite pentru iarnă

În societate există o mare speranță că, odată cu apariția noului guvern în Moldova, vor avea loc o serie de schimbări cardinale și calitative în beneficiul poporului nostru, iar aceste așteptări înseamnă o responsabilitate uriașă pe umerii tuturor membrilor Cabinetului de Miniștri care trebuie să muncească foarte mult, pentru că ei au obținut nu cea mai bună „moștenire" de la fostul guvern.

Acest lucru a fost declarat de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, în cadrul emisiunii de autor a lui Victor Borșevici „Poziția", transmite Noi.md.

„Moștenirea pe care am primit-o nu este cea mai bună. În curînd va sosi iarna, iar noi avem mai multe școli care nu sînt pregătite pentru iarnă. Și acest lucru se datorează neglijenței fostei conduceri, precum și lipsei de responsabilitate a unor oficiali. Există probleme și în domeniul științei. Și în acest domeniu, dacă nu luăm unele măsuri cardinale acum, este posibil ca la începutul anului 2020 să rămînem practic fără institute de cercetare. Despre aceasta vorbim de doi ani. Dar nu s-a luat nicio măsură. Prin urmare, moștenirea nu este cea mai bună", a spus Corneliu Popovici.

„Așteptările sînt uriașe. Responsabilitatea guvernului este și mai mare. Și nu ne rămîne altceva de făcut decît să muncim. Percep funcția de ministru nu ca o funcție de onoare, ci ca o funcție care implică muncă 24 din 24 de ore și rezolvarea unor probleme concrete", a subliniat el.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

scoala , iarna

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1455
Populația:
2240 locuitori

Delacău este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Delacău este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Anenii Noi și la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2240 de oameni. Satul Delacău a fost menționat documentar în anul 1455.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.