28 noiembrie 2019, 15:30 Realitatea moldovenească views 3245
De ce Republica Moldova are dreptul la suveranitate
28 noiembrie 2019, 15:30 Realitatea moldovenească views 3245

De ce Republica Moldova are dreptul la suveranitate

În prezent, în Moldova adesea este pusă în discuție problema independenței noastre. O problemă actuală și importantă. În ce măsură Moldova are temei să se dezvolte independent și în ce măsură această dezvoltare depinde de România?

Republica Moldova există de aproape 30 de ani și majoritatea cetățenilor nu pun la îndoială independența ei, dar o parte a societății și unele forțe politice tot mai încearcă să pună în discuție această temă. În actuala situație politică, ce pot contrapune acestor discuții adepții independenței? Ce este imperfect în poziția patrioților și permite oponenților să ridice iar și iar această temă? Ce le dă dreptul să promoveze slogane, care cheamă să fim lipsiți de calea dezvoltării independente?

Aceste chestiuni țin de noțiunea de stat și capacitatea elitelor guvernante să păstreze independența acestui stat. Să încercăm elucidarea acestor probleme din punct de vedere al tradiționalismului ca teorie a dezvoltării tradițiilor suverane și sacre și a etatismului, adică a teoriei dezvoltării statelor.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Moldova , suveranitate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
51 locuitori

Hlinaia Mică este un sat din cadrul comunei Rotunda, raionul Edineţ. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 51 de oameni. Satul Hlinaia Mică a fost întemeiat la sfîrșitul secolului XIX. Relieful zonei este deluros, cu soluri de ciornoziom. Localnicii au folosit izvoarele pentru a amenaja cîteva lacuri artificiale, apa cărora este folosită pentru irigare.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.