20 decembrie 2019, 16:30 Realitatea moldovenească views 3315
Mișcarea Națională
20 decembrie 2019, 16:30 Realitatea moldovenească views 3315

Mișcarea Națională "Voievod" este împotriva ratificării de către Moldova a Convenției de la Istanbul

Mișcarea națională "Voievod" se opune ratificării de către Moldova a Convenției de la Istanbul, considerînd că prin intermediul acestui document adversarii valorilor tradiționale încearcă să impună idei străine societății moldovenești, transmite Noi.md.

În special, Mișcarea Națională "Voievod" a protestat hotărît împotriva inițiativei de răspîndire a prevederilor Convenției de la Istanbul pe teritoriul Republicii Moldova, menționînd că acest document conține un „fund dublu" prin intermediul căruia adversarii valorilor tradiționale încearcă să impună idei străine societății moldovenești.

În special, este vorba despre conceptele conținute în textul convenției privind „rolurile de gen nestereotipice" și „educarea pedagogică" în această direcție.

Conform Mișcării Naționale "Voievod", aceste concepte dau undă verde propagandei orientării sexuale netradiționale și distrugerii viziunilor general acceptate în societatea noastră.

Astfel de dispoziții obligă de fapt statele care au ratificat această convenție să introducă în programul de învățămînt imperative ale pluralismului de gen, adică, în cuvinte simple, să educi băieții nu ca pe băieți, iar fetele nu ca pe fete. Aceste implicări au menirea de a submina psihicul copiilor, creînd generații de tineri indiferenți față de ideea de creare a unei familii, de a avea și a crește copii, față de credința strămoșilor și, în general, față de tot pe ce se ține civilizația noastră ortodoxă.

Mișcarea națională "Voievod" îndeamnă conducerea Republicii Moldova să atragă atenție la aceste fapte și să ignore orice acțiuni legate de introducerea prevederilor Convenției de la Istanbul în țara noastră.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Voievod , Convenția

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1985
Populația:
476 locuitori

Clișova Nouă este un sat din cadrul comunei Ciocîlteni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 22 km de oraşul Orhei şi la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 476 de oameni. Satul Clișova Nouă a fost întemeiat în anul 1985.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.