16 ianuarie 2020, 15:00 Realitatea moldovenească views 3657
Dodon este favoritul moldovenilor la alegerile prezidențiale
16 ianuarie 2020, 15:00 Realitatea moldovenească views 3657

Dodon este favoritul moldovenilor la alegerile prezidențiale

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, rămîne lider în topul preferințelor moldvenilor.

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri directe pentru postul de președinte al țării, pentru Igor Dodon ar vota circa 44 la sută dintre cetățenii deciși. Potrivit sondajului de opinie prezentat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova "Rezultatele studiului sociologic: Anul 2019 în opinia populației din Republica Moldova", Igor Dodon are cele mai mari șanse să obțină al doilea mandat la Președinție.

Pentru actualul șef al statului ar vota aproximativ 44 la sută dintre respondenții deciși, la o distanța mare de următorul clasat, lidera PAS, Maia Sandu, pentru care și-ar da votul doar 25,5 la sută dintre cetățenii deciși.

Pe poziția a treia în topul preferințelor moldovenilor se află președintele PDM, Pavel Filip. Pentru acesta vota 9,5 la sută dintre respondenții deciși. Președintele PPDA, Andrei Năstase, este susținut doar de 7,7 la sută dintre cetățenii deciși care au participat la acest sondaj.

Sondajul "Rezultatele studiului sociologic: Anul 2019 în opinia populației din Republica Moldova" a fost efectuat în perioada 2-13 ianuarie, pe un eșantion de 1189 de respondenți. Marja de eroare este de +;-3%.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , președinte

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1419 locuitori

Bocani este un sat şi comună din raionul Făleşti. Bocani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Fălești și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 1419 oameni. Satul Bocani a fost menționat documentar în anul 1620.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.