18 ianuarie 2020, 09:40 Realitatea moldovenească views 3198
Pascaru, despre noua funcție deținută de Ana Guțu
18 ianuarie 2020, 09:40 Realitatea moldovenească views 3198

Pascaru, despre noua funcție deținută de Ana Guțu

Ana Guțu nu este cea mai potrivită candidatură pentru a contribui la îmbunătățirea relațiilor dintre R. Moldova și România, consideră Nicolae Pascaru, liderul Mișcării Naționale „Voievod".

Astfel a comentat activistul civic numirea recentă a Anei Guţu de către Guvernul de la București în funcţia de secretar de stat al Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova.

„Fiind unionistă, dna Guțu întotdeauna a pledat pentru distrugerea R. Moldova și unirea cu România. Noi sîntem un stat suveran și independent și merităm respect din partea comunității internaționale. Noi nu am făcut declarații oficiale că vrem să facem o Moldovă mare, nu avem pretenții teritoriale și nu atentăm la securitatea altor state. Dna Guțu s-a poziționat întotdeauna ca unionistă și credem că mai departe ea va fi portavocea mesajului antimoldovenesc", a declarat Pascaru.

Liderul Mișcării Voievod spune că organizațiile care promovează patriotismul din țara noastră vor fi cu ochii pe activitatea acestui departament, pentru a se asigura că nu sînt încălcate anumite limite.

„Nu cred că România are nevoie de o astfel de reputație - cea de stat care dorește să-și distrugă vecinii. Lumea modernă respectă suveranitatea și independența tuturor statelor. În mare parte acesta este un primitivism politic. Noi vom fi cu ochii pe acest departament. Ar fi bine să implementeze proiecte de cultură, sport, atragere de fonduri,dar nu să se ocupe cu propaganda", spune el.

Totodată, Pascaru nu exclude că Ana Guțu a fost numită în noua funcție pentru a consolida poziția Partidului Unității Naționale (PUN), formațiune în cadrul căruia deține funcția de vicepreședinte.

„Orice tentative de acest tip vor fi sancționate. Noi nu avem nevoie de propagandă nici românească, și nici rusească în țara noastră", a conchis Pascaru.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Nicolae Pascaru , unioniști

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906-1910
Populația:
796 locuitori

Lebedenco este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ursoaia, Hutulu și Lebedenco. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Cahul și la 185 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 796 de oameni. Satul Lebedenco a fost întemeiat între anii 1906-1910 cu denumirea Crihana Nouă.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.