20 ianuarie 2020, 15:30 Realitatea moldovenească views 6233
Peşte pentru care amenda e 11.250 de lei, vîndut în Chişinău cu 50 lei/kg (Foto)
20 ianuarie 2020, 15:30 Realitatea moldovenească views 6233

Peşte pentru care amenda e 11.250 de lei, vîndut în Chişinău cu 50 lei/kg (Foto)

În Moldova, se vînd specii de pești incluse în Cartea Roșie. Despre aceasta a anunțat cunoscutul ecolog Ilie Trombițchi.

"Toată iarna pe rafturi găsești crap, Rutilus frisii, inclus în Cartea Roșie a Moldovei. Deși se vinde ieftin, la 50 de lei pe kilogram, amenda pentru pescuitul și vînzarea acestuia este mult mai mare - 11.250 de lei pe unitate, echivalentul a 577 de euro. Peștele este vîndut sub pseudonimul "jereh". Dar mă îndoiesc ca inspectorii care au absolvit Școala Superioară a Ministerului Afacerilor Interne să poată determina acest lucru. Publicația de astăzi este un indiciu pentru ei ", a scris Trombițchi pe Facebook.

"Reținem că pescuitul în rezervoarele naturale și rîurile Moldovei a fost interzis de cîțiva ani. Acum fac lobby activ pentru reluarea acestuia, iar consiliul ihtiologic din cadrul ministerului, creat de lege, a fost eliminat din discuție. Cel mai probabil, noile autorități pur și simplu nu știu despre existența sa. Reluarea pescuitului va simplifica și braconajul și așa intens", a mai menţionat Trombițchi.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , pesti

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1456
Populația:
9334 locuitori

Chiţcani este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Mereneşti, Chiţcani și Zahorna. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Căușeni și la 77 km de Chișinău. Populaţia satului Chiţcani alcătuia 9334 de locuitori în anul 1989. Satul Chiţcani a fost menționat documentar în anul 1456.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.