28 ianuarie 2020, 16:51 Realitatea moldovenească views 2960
Artiștii Teatrului de Operă și Balet ar putea intra în grevă (Doc)
28 ianuarie 2020, 16:51 Realitatea moldovenească views 2960

Artiștii Teatrului de Operă și Balet ar putea intra în grevă (Doc)

Toți artiștii Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu” care sînt în distribuția spectacolului „Nabucco” refuză să participe la repetiții, pentru că nu și-au primit salariile pentru luna decembrie.

Actorii au adresat o „cerere manifest” președintelui Igor Dodon, ministrului Culturii, Corneliu Popovici și directorului teatrului Ion Grosu prin care și-au spus nemulțumirea. Cererea a fost plasată pe o rețea socială de artistul Victor Vdovicenco, transmite NOI.md cu referire la tv8.md.

Acum cîteva zile, acesta a anunțat pe Facebook că angajații mai multor teatre nu și-au primit salariile. Ministrul Corneliu Popovici a reacționat la postare și a dat asigurări că artiștii își vor primi banii pînă pe 28 ianuarie, adică astăzi.

Postarea lui Victor Vdovicenco a stîrnit discuții aprinse în spațiul public, după ce acesta a dezvăluit că ministrul Popovici a rostit o frază genială la o întîlnire recentă de la teatrul de operă: „artistul trebuie să fie flămînd”.

Sursa: tv8.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1815
Populația:
760 locuitori

Sărăţica Nouă este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăţica Nouă și Cîmpul Drept. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Leova și la 82 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 760 de oameni. Satul Sărățica Nouă a fost menționat documentar în anul 1815.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.