12 februarie 2020, 11:31 Realitatea moldovenească views 3741
Ambasadorul Iranului în Moldova: ”Spiritul național al iranienilor se manifestă prin încrederea în sine a poporului și tendința spre independență”. Partea a 2-a
12 februarie 2020, 11:31 Realitatea moldovenească views 3741

Ambasadorul Iranului în Moldova: ”Spiritul național al iranienilor se manifestă prin încrederea în sine a poporului și tendința spre independență”. Partea a 2-a

(Începutul - la 11.02.2020)

Azi este marcată Ziua Națională a Iranului. Cu această ocazie, site-ul Noi.md continuă publicarea interviului acordat de Manucehr Moradi, ambasadorul Republicii Islamice Iran în Republica Moldova. În prima parte a interviului a fost vorba despre relațiile bilaterale moldo-iraniene și perspectivele dezvoltării lor. În cea de-a doua vom vorbi despre situația internațională a Iranului, iar cea de-a treia parte poartă un caracter istorico-cultural.

Recent, SUA au ieșit din acordul nuclear cu Iranul. Au fost introduse sancțiuni. Cum credeți, în ce măsură acest pas poate influența dezvoltarea economică a Iranului și relațiile lui cu statele europene?

Sancțiunile ilegale și unilaterale ale SUA împotriva Iranului au o istorie de patruzeci de ani, noi le numim terorism economic, deoarece aceste sancțiuni prezintă un pericol pentru sănătatea și bunăstarea poporului iranian, de facto este un embargou asupra produselor alimentare și a medicamentelor. Cu regret, țările europene, în pofida angajamentelor asumate conform acordului nuclear, nu au întreprins careva pași, chiar dacă cunosc caracterul antiuman al sancțiunilor americane.

Continuarea aricolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Iran , ambasador , interviu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
2006 locuitori

Step-Soci este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Budăi și Step-Soci. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Orhei și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2006 oameni. Satul Step-Soci a fost menționat documentar în anul 1899.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.