20 martie 2020, 18:30 Realitatea moldovenească views 3082
Asociația bussinesului mic și mijlociu «Opora Moldova» susține inițiativele Guvernului
20 martie 2020, 18:30 Realitatea moldovenească views 3082

Asociația bussinesului mic și mijlociu «Opora Moldova» susține inițiativele Guvernului

Asociația «Opora Moldova» îndeamnă mediul de afaceri să susțină în limita posibilităților randamentul de producție și prețurile de pînă acum, dar și să se implice în campanii sociale de susținere a personalului medical, notează Noi.md.

Apelul vine în contextul epidemiei de coronavirus, care a perturbat acitivitatea bussinesului și chiar a paralizat anumite domenii din întreagă lume, inclusiv R.Moldova.

"Astăzi, ne confruntăm cu una dintre cele mai mari provocări din istorie, echivalentul unui război de proporții sau al unui cataclism natural major. Trebuie să recunoaștem că deocamdată Guvernul și toate instituțiile de stat fac față unui șir de probleme. Recent, Prim-ministrul Ion Chicu a anunțat și o serie de măsuri care vin să susține antreprenorii. Amînarea platei impozitelor pe venit, scăderea TVA la 15 % pentru serviciile HoReCa, amînarea achitării creditelor și plafonarea prețurilor la produse în anumite condiții, sunt saluatet de mediul de afaceri. În plus de luni, 23 martie, magazinele care comercializează semințe dar și alte produse utilizate în agricultură vor fi deschise iar agricultorii vor avea șansă de a salva un sezon care a început prost din punct de vedere climateric. Toate aceste măsuri cu siguranță va salva mediul de afaceri de la falimentul total", se arată într-o declarație a Asociației «Opora Moldova».

În acest condiții de criză, potrivit «Opora Moldova», este important că fiecare agent economic să activeze responsabil, onest, să-și onoreze obligațiunile față de stat și de clienți.

"Este o perioada cînd nu avem dreptul să fim egoiști și să ne intereseze doar veniturile proprii. Să nu admită abuzuri și să vină cu propuneri de soluționare a problemelor pe care le întîmpină. Situația din țară nu ne permite să facem politică sau să ne baricadăm în grupuri de interes ci dimpotrivă să acționăm concertat în interesul tuturor. Orice pandemie are o durata. Mai devreme sau mai tîrziu totul se va termină. Important este cum vom depăși aceste momente de criză că să evităm un colaps financiar. Revenirea la normalitate va fi cu mult mai greu dacă nu vom ține cont de acțiunile pe care le întreprindem astăzi", se mai menționtează în declarație.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

guvern

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1447
Populația:
1648 locuitori

Vadul-Raşcov este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vadul-Rașcov și Socola. Amplasat pe cursul superior al Nistrului satul Vadul-Raşcov se află la o distanță de 23 km de orașul Șoldănești și la 104 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1648 de oameni. Vadul-Raşcov a fost atestat documentar la 14 ianuarie 1447.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.