02 aprilie 2020, 12:30 Realitatea moldovenească views 3598
Altă viaţă. Altă economie
02 aprilie 2020, 12:30 Realitatea moldovenească views 3598

Altă viaţă. Altă economie

Moldova nu va mai fi cea de odinioară. Businessul şi economia ei – la fel.

Ce afaceri au luat o pauză impusă de extinderea coronavirusului şi care sectoare reale ale economiei au un viitor în condiţiile carantinei îndelungate? Şi cum anume se schimbă economia, de pe acum? La aceste întrebări încă urmează să răspundem, şi e puţin probabil să găsim un răspuns univoc într-un singur articol. Dar trebuie, măcar, să încercăm să stabilim nişte puncte de reper, reieşind din analizarea evenimentelor care au loc în lume, trendinţele care se accelerează şi ce încearcă autorităţile Moldovei să întreprindă în acest context. Noi trebuie să înţelegem, că dacă nu vom lua în serios încercările prin care trec azi ţările dezvoltate din UE, concluziile la care ajung ele, nu vom putea înţelege ce concepţie de dezvoltare a viitorului nostru economic să adoptăm. Azi Moldova este oarecum vaccinată şi trebuie să-şi formeze imunitatea.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Cuvinte cheie:

economie , coronavirus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1712 locuitori

Baccealia este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Baccealia și Tricolici. Localitatea se află la distanța de 14 km de oraşul Căuşeni şi la 74 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1712 oameni. Satul Baccealia a fost menționat documentar în secolul al XVIII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.