05 aprilie 2020, 11:00 Realitatea moldovenească views 2540
COVID-19: Aproximativ 12 mii de elevi şi părinţi cer anularea examenului de Bacalaureat
05 aprilie 2020, 11:00 Realitatea moldovenească views 2540

COVID-19: Aproximativ 12 mii de elevi şi părinţi cer anularea examenului de Bacalaureat

Aproximativ 12 mii de elevi şi părinţi cer anularea examenului de Bacalaureat, în contextul pandemiei de COVID-19, care a dus la sistarea procesului de învăţământ.

Ei solicită ca diplomele absolvenţilor să fie validate după modelul olandez, adică în baza notelor obţinute în anii de liceu.

Petiţia online, prin care se solicită anularea examenului de BAC, a fost lansată în data de 25 martie. Ministrul Educaţiei, Igor Şarov, declară că Bacalaureatul ar putea avea loc în mod tradiţional, DOAR dacă elevii vor reveni pe băncile şcolii până în data de 20 mai. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, autorităţile iau în calcul mai multe scenarii. O decizie în privinţa modului de desfăşurare a BAC-ului va fi luată până la finele săptămânii viitoare. Totuşi, autorităţile exclud organizarea online a examenelor.

"Eu exclud totalmente varianta organizării online a examenelor, fiindcă sunt mai multe riscuri în primul rând nu suntem pregătiţi pentru o asemenea variantă şi într-o perioadă scurtă oricât de optimişti am fi, nu este organizarea acestora", a zis Igor Şarov, ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Acum câteva zile, preşedintele Igor Dodon a declarat, în studioul de la PRIME, că examenul nu poate fi anulat.

"- Eu consider că examenele trebuie susţinute
- Când?
- Chiar dacă vor fi mai târziu pentru că trebuie să trecem curriculum, trebuie să trecem programul şcolar. Dacă va fi mai târziu, dar la sigur va fi mai târziu ca în anii precedenţi, trebuie să avem discuţii cu instituţiile superioare de învăţământ ca să facă mai târziu înmatricularea", a spus Igor Dodon, şeful statului.

Responsabilii din Educaţie urmează să ia o decizie şi în ceea ce priveşte examenele de evaluare naţională de la clasa a 4-a şi a 9-a. Natalia Grâu, secretarul de stat la Ministerul Educaţiei, ne-a declarat recent că nici acestea nu vor fi anulate. Termenul în care instituţiile de învăţământ vor rămâne închise a fost extins până în 15 mai, atât timp cât va dura starea de urgenţă.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

elevi , parinti , examen , bacalaureat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
253 locuitori

Tăura Nouă este un sat din cadrul comunei Tăura Veche, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Sîngerei și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 253 de oameni. Satul Tăura Nouă a fost întemeiat în anul 1912.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.