23 iulie 2020, 12:30 Realitatea moldovenească views 3150
Haideți să definim noțiunea de
23 iulie 2020, 12:30 Realitatea moldovenească views 3150

Haideți să definim noțiunea de "nu există de lucru"!

În Moldova, putem auzi de multe ori că țară se confruntă cu un șomaj teribil și tinerii nu au unde-și aplica puterile și capacitățile remarcabile, și oamenii aproape că mor de foame, dar, în același timp, supermarketurile au nevoie de vînzători-casieri cu un salariu de 7 mii de lei pe lună, lucrători la depozite, gardienii, hamali, industria de confecții are nevoie de croitori, grădinițelor le lipsesc bucătari și dădace, spitalelor – asistente medicale etc.

La o astfel de situație atrag atenție internauții, indicînd faptul că mulți locuitori ai țării nu vor să meargă la o muncă grea și fără prestigiu, dorind să stea într-un birou curat sau să se ocupe cu creativitatea, sau altceva neprăfuit cu un salariu bun, de preferință, nu mai jos de o mie de euro, transmite Noi.md.

"Principalul lucru în toate acestea este "dați-ne!". Dați-ne un loc de muncă, dați-ne un salariu mare, creați-ne toate condițiile. Dar noi vom sta, vom aștepta pînă cînd va veni un guvern bun și ne va da la toți, dar odată ce nu avem un astfel de guvern bun - ne vom plînge de viață și vom scrie mesaje furioase pe rețelele de socializare. Murim de foame, dar pentru internet există bani de undeva. Și pentru un telefon mobil nou. Și pentru a sta la cafenea cu prietenii, a vorbi despre cît de rău este", - spun cetățenii nedumeriți de această situație.

"Dacă o persoană într-adevăr moare de foame, atunci să lucreze casier într-un magazin cu 7 mii de lei pe lună nu este cea mai rea rezolvare a acestei probleme. Cel puțin temporar, pînă vor veni vremuri mai bune. De aceea, haideți să definim conceptele. Nu "nu există de lucru", ci "nu există nici o slujbă care să mă aranjeze, dar la alta eu nu vreau". Și atunci toate se vor aranja la locurile lor", subliniază ei.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

lucru , somaj

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:

Populația:
546 locuitori

Caracuşenii Noi este un sat din cadrul comunei Berlinţi, raionul Briceni. Localitatea este situată la o distanţă de 6 km sud-vest de oraşul Briceni, la 21 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 240 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 546 de oameni.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.