15 august 2020, 14:00 Realitatea moldovenească views 5054
Roibu către premierul României: Moldova nu este România
15 august 2020, 14:00 Realitatea moldovenească views 5054

Roibu către premierul României: Moldova nu este România

Liderul Mișcării de Tineret "Urmașii lui Ștefan", Dumitru Roibu, a comentat declarația premierului României, Ludovic Orban, prin care a îndemnat autoritățile de la Chișinău să nu politizeze tema gazoductului Ungheni - Chişinău.

În discursul său, Dumitru Roibu a menționat că această "investiție de suflet" a părții române are, de fapt, strict interes economic. Totodată, el i-a amintit premierului României că „Basarabia” nu mai există.

"Domnule Ludovic Orban…

Dacă aveți aptitudinea de a guverna România, aveți și amabilitatea de a da dovadă de un pic de amabilitate. Pentru mintea dumneavoastră, precum și a multora care vă înconjoară, „Basarabia” nu mai există. Deja este absurd să folosiți acest termen.

Despre politizarea subiectelor, guvernele voastre constant sînt cele care: - ați politizat Biserica Ortodoxă Română; - falsificați istoria; - operați cu falsuri în discursuri; - manifestați atitudine arogantă, dar deja inacceptabilă; - finanțați organizații, acțiuni, partide și oameni care distrug Moldova (personal dumneavoastră vă doresc din partea Ungariei aceeași); - nu vreți să recunoașteți că faceți anumite „investiții” pentru un potențial teritoriu românesc.

Vă spun eu... uitați. Moldova nu este România, Moldova nu este a voastră și nu va fi. Astfel, vremelnic sînteți dumneavoastră, cu tot cu privirea aparent deșteaptă și înțeleaptă. Au mai fost prim-miniștri...

Și pînă la urmă, această investiție a dvs. de suflet are strict interes economic așa că, mai puține balade, și mai mult interes", a comentat Roibu pe o rețrea de socializare.

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Dumitru Roibu , Romania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
1031 locuitori

Salcia este un sat şi comună din raionul Şoldăneşti. În componența comunei Salcia intră localitățile Lelina și Salcia. Amplasat pe malul drept al Nistrului, satul Salcia este situat la o distanță de 22 km de orașul Şoldăneşti și la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1031 oameni. Satul a fost menționat documentar în 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.