22 septembrie 2020, 15:00 Realitatea moldovenească views 3259
A sosit momentul ca funcționarii să privească mai larg problemele și să ridice restricțiile
22 septembrie 2020, 15:00 Realitatea moldovenească views 3259

A sosit momentul ca funcționarii să privească mai larg problemele și să ridice restricțiile

Medicii și funcționarii moldoveni din sistemul educațional mai bine ar trebui să privească mai larg problema decît să interzică totul și să impună copii să poarte masca la școală și să respecte distanța socială.

Opinia a fost exprimată de experți, menționînd că studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul că copiii răspîndesc virusul COVID-19, și au arătat că copiii nu au nevoie de mască în școală, și ele pot fi anulate fără probleme. De asemenea, distanța socială pentru copii nu joacă nici un rol, copiii nu sînt periculoși nici unul pentru celălalt, nici pentru adulți și ei nu trebuie să se teamă de coronavirus.

Experții recunosc că prin eforturile medicilor și a conducerii țării, pandemia în Republica Moldova este ținută sub control și indicatorii mortalității de COVID-19 la noi sînt mai mici decît media mondială, a fost acumulată o vastă experiență în combaterea acestei boli.

„Noi ce, ne temem de riscuri? Dar oare Guvernul Moldovei nu a urmat recomandările medicilor-șefi pe parcursul pandemiei? Care dintre medicii-șefi, cu toate succesele în tratamentul COVID-19, este gata să-și asume responsabilitatea pentru faptul că Moldova este campionul Europei după numărul de infectări cu acest virus? Nimeni, de aceea, atunci cînd vine vorba de copiii noștri, haideți să atragem atenția la cele mai bune practici mondiale (din fericire, ele s-a acumulat deja) și să luăm decizii corecte, care să le permită copiilor să învețe și să se dezvolte multilateral, dar să nu ne ascundem în spatele recomandărilor managerilor și OMS, care nici ei nu au înțeles încă ce se întîmplă. În același timp, desigur, ar trebui să continuăm practica pe larg aprobată de grijă sporită și tratare operativă a celor infectați care se află în zona de risc. Este vorba despre persoanele care au mai mult de 50 de ani, precum și despre cele care suferă de anumite boli cronice”, menționează experții.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

scoala , studii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1897
Populația:
330 locuitori

Mihailovca este un sat din cadrul comunei Prajila, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Florești și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 330 de oameni. Satul Mihailovca a fost menționat documentar în anul 1897.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.