28 septembrie 2020, 14:00 Realitatea moldovenească views 3419
Cînd ar putea începe reconstrucția clădirii Filarmonicii Naționale
28 septembrie 2020, 14:00 Realitatea moldovenească views 3419

Cînd ar putea începe reconstrucția clădirii Filarmonicii Naționale

Actuala clădire a Filarmonicii Naționale, care a fost practic distrusă de incendiu cel mai probabil că va fi demolată iar în locul acesteia va fi ridicată o clădire nouă.

Declarația a fost făcută de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

”Peste cîteva zile va fi efectuată expertiza pentru a lua decizia finală în cazul Filarmonicii Naționale. Sînt două posibile soluții - sau reparația sau demolarea și construcția de la zero. Probabil se va merge pe soluția a doua”, a declarat Președintele.

Acesta a menționat că pînă la sfîrșitul anului urmează să fie definitivat conceptul viitoarei clădiri și ulterior ar putea începe construcția acesteia.

Reamintim că clădirea Filarmonicii Naționale a fost mistuită de flăcări, iar în urma incendiului puternic acoperișul edificiului s-a prăbușit. Ministerul Finanțelor a deschis un cont bancar în care toți doritorii pot dona bani pentru reconstrucția clădirii.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

reconstrucţie , filarmonica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1815
Populația:
760 locuitori

Sărăţica Nouă este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăţica Nouă și Cîmpul Drept. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Leova și la 82 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 760 de oameni. Satul Sărățica Nouă a fost menționat documentar în anul 1815.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.