18 noiembrie 2020, 16:00 Realitatea moldovenească views 6715
Pascaru: Sîntem fermi pe poziția că Parlamentul trebuie dizolvat
18 noiembrie 2020, 16:00 Realitatea moldovenească views 6715

Pascaru: Sîntem fermi pe poziția că Parlamentul trebuie dizolvat

PSRM optează pentru alegeri parlamentare anticipate, afirmă deputatul socialist Nicolae Pascaru.

În opinia lui, acest Parlament trebuie dizolvat, chiar dacă sînt anumite forțe care nu sînt cointeresate în acest lucru.

„Eu cred că sînt partide în parlament care, categoric, nu-și doresc să fie anticipate, pentru că aceasta este ultima șansă a lor, aceasta poate să fie pentru ei o moarte politică. Pentru Partidul Socialiștilor este o strategie ca să facem aceste alegeri parlamentare...Președintele a spus că este foarte bine să mergem în anticipate. O altă întrebare este cînd vom merge în anticipate”.

„În opinia mea, acest parlament trebuie dizolvat, pentru că acolo sînt deputați care au trecut prin niște timpuri foarte grele pentru țară și au adoptat decizii și mai grele, cunoaștem, din ceea ce a spus Procurorul General, din ceea ce se vorbește în presă. Din păcate, în toată situația asta, acești au putut să mai evite, și Procuratura Generală, au putut să mai aducă la o situație mai haotică aceste dosare sonore, cu furtul miliardului. S-a sabotat foarte mult pe interior, la acest subiect am discutat chiar și chiar ceva, că sistemul sabotează. Eu cred că anume ei nu doresc să fie anticipate”, a declarat Pascaru în cadru unui interviu pentru Europa Liberă.

Nicolae Pascaru mai spune că acum nu este cea mai oportun moment pentru dizolvarea Parlamentului, avînd în vedere situația epidemiologică din țară și încheierea scrutinului prezidențial.

„Pentru echipa noastră, a socialiștilor, este o cale, ca să mergem în anticipate, pentru că noi, pe interiorul țării avem un procent foarte bun în aceste alegeri.

Dar cînd în țară e pandemie și ieșim din aceste alegeri prezidențiale cu atîta oboseală politică, pentru că s-au epuizat, probabil, toate forțele, care au fost din ambele tabere, s-au epuizat toate discursurile, și pentru noi ar fi bine, în opinia mea, ca să mai așteptăm puțin, pînă la primăvară sau pînă la toamnă. Dar sîntem fermi pe poziția că parlamentul trebuie dizolvat”, a mai explicat deputatul.

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Nicolae Pascaru , parlament

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
1068 locuitori

Ciumai este un sat din cadrul comunei Vinogradovca, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Taraclia și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1068 de oameni. Satul Ciumai a fost atestat documentar în anul 1807.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.