01 decembrie 2020, 16:00 Realitatea moldovenească views 3564
Peste 500 de mașini şi utilaje sînt pregătite să facă față iernii
01 decembrie 2020, 16:00 Realitatea moldovenească views 3564

Peste 500 de mașini şi utilaje sînt pregătite să facă față iernii

Sîntem pregătiţi pentru sezonul rece. Este asigurarea dată de autorităţi, care informează că, în depozite, sînt deja cantităţile suficiente de material antiderapant, iar utilajele de deszăpezire sînt gata să intervină pe toate drumurile din ţară.

"Sîntem asiguraţi la 100%. Mai mult ca atît, stocurile sînt suprapline cu sare tehnică şi nisip şi ţinînd cont că anul trecut sezonul de iarnă a fost destul de blînd şi nu s-au utilizat nici 10% din volumul preconizat şi care a fost stocat la finele anului trecut", a afirmat ministrul Economiei şi Infrastructurii, Anatol Usatîi, transmite publika.md.

Potrivit autorităţilor, în 39 de depozite acoperite sînt păstrate peste 60 de mii de tone de material antiderapant, dintre care peste 13 mii de tone de sare tehnică și peste 21 de mii de tone de nisip. Deszăpezirea şi distribuirea materialului antiderapant va fi executată cu peste 500 de mașini şi utilaje.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

iarna , utilaj

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
589 locuitori

Hitreşti este un sat din cadrul comunei Sărata Veche, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Fălești și la 123 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 589 de oameni. Satul Hitreşti a fost menționat documentar în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.