22 ianuarie 2021, 11:00 Realitatea moldovenească views 3306
Cîți bani a cheltuit Maia Sandu pentru deplasarea de serviciu de la Bruxelles (Doc)
22 ianuarie 2021, 11:00 Realitatea moldovenească views 3306

Cîți bani a cheltuit Maia Sandu pentru deplasarea de serviciu de la Bruxelles (Doc)

Aproximativ 46 de mii de lei a cheltuit președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru deplasarea de serviciu la Bruxelles, Belgia. Cheltuielile efectuate în cadrul vizitei au fost făcute publice în cadrul unei note informative publicate de Președinția Republicii Moldova.

Mai exact, pentru perioada în care s-a aflat la Bruxelles, Maia Sandu a cheltuit 45.800 de lei, dintre care, 7.900 constituia diurna, 14.800 de lei a costat cazarea, iar 23.100 au costat biletele avia, transmite tv8.md.

Banii pentru deplasare au fost utilizați din bugetul de stat. Amintim că, în perioada 17-19 ianuarie, președinta Maia Sandu a efectuat o vizită de lucru la Bruxelles.

Din delegația oficială a Republicii Moldova a făcut parte Cristina Gherasimov, consilier în domeniul politicii externe și Vasile Popa, director adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat.

În cadrul vizitei, șefa statului a avut întîlniri cu mai mulți oficiali europeni printre care, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, procurorul șef al Parchetului European, Laura Codruța Kövesi și cu Josep Borrell, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate și Vicepreședinte al Comisiei Europene. Aceasta a fost a doua vizită oficială în calitate de președinte al R. Moldova în afara țării a Maiei Sandu, prima vizită fiind în Ucraina.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

Maia Sandu , Bruxelles

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1627
Populația:
2906 locuitori

Verejeni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Verejeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 8 km de oraşul Teleneşti şi la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 2906 oameni. Satul Verejeni a fost menționat documentar în anul 1627.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.