25 ianuarie 2021, 10:32 Realitatea moldovenească views 2402
Dosarul Laundromat: sute de milioane de dolari au rămas în Moldova
25 ianuarie 2021, 10:32 Realitatea moldovenească views 2402

Dosarul Laundromat: sute de milioane de dolari au rămas în Moldova

Evenimentele din ultimii ani demonstrează, că pentru Moldova tema spălării banilor și legalizării mijloacelor financiare este foarte actuală – cu ajutorul sistemului național financiar și a celui judecătoresc țara a fost folosită pentru tranzitul capitalurilor de origine dubioasă.

Printre dosarele penale de mare rezonanță, investigarea cărora bate pasul pe loc, este numit nu numai "jaful secolului", prin care în a.2014 din trei bănci moldovenești a fost scos un miliard de dolari, dar și așa zisul "landromat". Comisia parlamentară de anchetă a început să studieze circumstanțele funcționării "spălătoriei" de proporții, prin care au trecut zeci de miliarde de dolari.

Conform așteptărilor, ea va examina încă odată toate materialele, va interoga martorii și demnitarii, pentru ca în luna aprilie să prezinte concluziile sale. La prima ședință a comisiei, cea din 14 ianuarie, au fost audiați reprezentanții Băncii Naționale a Moldovei și cei ai Serviciului pentru prevenirea și combaterea spălării banilor.

Între timp, Procuratura Generală spune că în acest dosar, care numără deja sute de volume, lipsesc dovezile și acuză comisia parlamentară de încercarea de a manipula opinia publică.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

bani , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
1719 locuitori

Bulăieşti este un sat şi comună din raionul Orhei. Bulăieşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de oraşul Orhei şi la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1719 oameni. Satul Bulăiești a fost menționat documentar în anul 1609.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.