25 ianuarie 2021, 12:00 Realitatea moldovenească views 4122
Cum încearcă conducerea BNM să justifice transferul banilor noștri peste hotare
25 ianuarie 2021, 12:00 Realitatea moldovenească views 4122

Cum încearcă conducerea BNM să justifice transferul banilor noștri peste hotare

Activele oficiale de rezervă ale Moldovei la 31 decembrie 2020 au constituit 3 miliarde 783,54 milioane de dolari, majorîndu-se timp de un an cu aproape 724 milioane de dolari sau cu 23,7%.

Datele Băncii Centrale arată că aceasta este cea mai mare creștere a rezervelor valutare în istoria de 30 de ani a țării și a BNM. Rezervele, așa cum ne explică conducerea BNM și experții internaționali, se află peste hotare la dobînzi mici sau, în general, gratuit, pentru a asigura economia în caz de criză. Însă, după cum menționează aceiași experți, o criză mai grea ca cea din 2020 din cauza COVID-2019 nu a fost de circa 100 de ani, însă rezervele BNM (adică ale Republicii Moldova) nu servesc în niciun fel țara noastră. Noi nu procurăm din acești bani echipament medical, medicamente, vaccin, aceștia nu sînt oferiți în credit Guvernului și businessului pentru a susține populația și economia. Ei servesc statelor occidentale, acționînd în avantajul sistemelor lor financiare și a economiei.

Noi acești bani nu numai că nu-i folosim, dar deja și alți bani continuă în mod obraznic să ne fie luați, folosind coloana a cincea, principalele subdiviziuni ale căreia au fost plasate în Banca Națională a Moldovei – instituție, care pe parcursul a mai multor ani lucrează pentru un unchi de peste hotare, activ contribuind la degradarea economiei Republicii Moldova.

Gîndiți-vă, stimați cititori - creșterea activelor oficiale de rezervă în 2020 a fost de aproape 12 ori mai mare decît în 2019.

Unul dintre factorii care au stimulat creșterea rezervelor valutare a fost asistența externă.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

bani , BNM

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
432 locuitori

Trifeştii Noi este un sat din cadrul comunei Moscovei, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cahul și la 166 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 432 de oameni. Satul Trifeştii Noi a fost înființat în anul 1920.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.