14 aprilie 2021, 12:00 Realitatea moldovenească views 2802
Zilele libere din luna mai pentru bugetari
14 aprilie 2021, 12:00 Realitatea moldovenească views 2802

Zilele libere din luna mai pentru bugetari

În luna mai din acest an, sînt cele mai multe zile de sărbătoare nelucrătoare. Totuși, bugetarii nu vor merge de facto la muncă doar două zile, pe 3 și 10 mai, întrucît alte trei zile libere – 1, 2 și 9 mai coincid cu zilele de repaus săptămînal, adică sînt zile de sîmbătă și duminică, transmite IPN.

Potrivit Codului Muncii, bugetarii vor sta acasă sîmbătă, 1 mai, cînd se marchează Ziua internațională a solidarității oamenilor muncii. A doua zi, duminică, 2 mai, dar și luni, 3 mai, se sărbătorește prima şi a doua zi de Paşti, conform calendarului bisericesc, fiind de asemenea, zile de sărbătoare nelucrătoare.

Peste o săptămînă, duminică, pe 9 mai, este Ziua Victoriei, precum și Ziua Europei, iar a doua zi, luni, 10 mai, este marcat Paștile Blajinilor.

Potrivit Codului Muncii, în cazul în care zilele de sărbătoare nelucrătoare coincid cu zilele de repaus săptămînal, salariul mediu pentru aceste zile nu se plătește.

În Republica Moldova zile de sărbătoare nelucrătoare sînt: 1 ianuarie – Anul Nou; 7 şi 8 ianuarie – Naşterea lui Isus Hristos (Crăciunul pe stil vechi); 8 martie – Ziua internaţională a femeii; prima şi a doua zi de Paşti conform calendarului bisericesc; ziua de luni la o săptămînă după Paşti ( Paştele Blajinilor); 1 mai – Ziua internaţională a solidarităţii oamenilor muncii; 9 mai – Ziua Victoriei şi a comemorării eroilor căzuţi pentru independenţa Patriei; 9 mai – Ziua Europei; 27 august – Ziua Independenţei; 31 august – sărbătoarea „Limba noastră"; 25 decembrie - Naşterea lui Isus Hristos (Crăciunul pe stil nou); ziua Hramului bisericii din localitatea respectivă, declarată în modul stabilit de consiliul local al municipiului, oraşului, comunei, satului.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

zi liberă , sarbatoare , bugetari

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1876
Populația:
1603 locuitori

Vişniovca este un sat şi comună din raionul Cantemir. Vişniovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cantemir și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1603 oameni. Satul Vişniovca a fost menționat documentar în anul 1876.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.