20 aprilie 2021, 15:00 Realitatea moldovenească views 2172
Vinul moldovenesc a obținut 78 de medalii la două concursuri mondiale de profil
Foto: concoursmondial.com
20 aprilie 2021, 15:00 Realitatea moldovenească views 2172

Vinul moldovenesc a obținut 78 de medalii la două concursuri mondiale de profil

Vinificatorii moldoveni au obținut 70 de medalii (34 de aur şi 36 de argint) și o mențiune la unul dintre cele mai importante concursuri internaționale de vinuri „Mundus Vini". La „Concours Mondial de Bruxelles", vinul moldovenesc a cîştigat opt medalii, dintre care două - GRAND GOLD, cinci de aur și o medalie de argint, transmite MOLDPRES.

Participarea la competiții a fost susținută de către Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), care promovează constant vinul de calitate și diversificarea piețelor de export.

Ediția din acest an a competiției „Mundus Vini" s-a desfășurat în perioada 23 – 28 februarie în orașul german Neustadt. Oficiul Național al Viei și Vinului a susținut participarea la concurs a 75 de mostre de vin, de la 31 de vinării din țară. În total, la competiție au participat 7300 de vinuri din 39 de țări.

O altă competiție la care au participat vinificatorii din ţara noastră este „Concours Mondial de Bruxelles". Pentru prima dată în istorie, concursul a găzduit o sesiune de evaluare concepută exclusiv pentru vinurile rose - „Rose Selection Concours Mondial de Bruxelles", înainte de competiția principală. Cu susținerea ONVV, 24 de vinuri rose de la 13 vinării din Republica Moldova au participat la concurs. Două dintre acestea au obținut medaliile Grand Gold.

„Rose Selection Concours Mondial de Bruxelles" s-a desfășurat în perioada 1-5 martie, iar în competiție au participat în total o mie de vinuri rose.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

vin , Moldova , concurs

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
2362 locuitori

Cioara este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Cioara este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 65 km de orașul Hîncești și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2362 de oameni. Satul Cioara a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.