12 martie 2024, 12:30 Realitatea moldovenească views 3121
Cum să minimizăm stările negative și să menținem echilibrul sufletesc
Foto: mindspace.academy
12 martie 2024, 12:30 Realitatea moldovenească views 3121

Cum să minimizăm stările negative și să menținem echilibrul sufletesc

În aceste timpuri neliniștite este foarte important să nu ne lăsăm furați de panică, să ne unim și să fim împreună, în măsura posibilităților să ajutăm pe alții și astfel ne von ajuta pe noi însuși.

O astfel de opinie a exprimat într-un interviu pentru Noi.md compatriotul nostru, psihoterapeutul-psihanalist, Marian Fusu, stabilit la Paris.

Întrebat ce ar putea recomanda ca psiholog și dacă există careva remedii pentru a minimiza stările negative și a menține echilibrul sufletesc, așa de fragil în aceste timpuri, Marian Fusu a răspuns că fiecare dintre noi are propriile resurse individuale interne, pe care le folosim pentru a ne isprăvi cu stresul. Dar există, desigur, și unele momente comune pentru toți.

După cum a menționat psihoterapeutul-psihanalist, în ptimul rînd, trebuie să înțelegem, că în situațiile critice de acest fel mulți oameni se activizează, fac voluntariat, ajută în privat rudele, cunoscuții, alte persoane. Își revizuiesc și își optimizează spațiul propriu și pe cel de muncă. Își modifică semnificativ modul obișnuit de viață.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1527
Populația:
5013 locuitori

Copanca este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Copanca și Valea Verde. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Căușeni și la 81 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 5013 oameni. Satul Copanca a fost menționat documentar în anul 1527.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.