22 martie 2022, 11:30 Realitatea moldovenească views 4125
Ambasadorul SUA la Chișinău: „Nu avem indicii că R. Moldova ar putea fi ținta unui atac”
Foto: md.usembassy.gov
22 martie 2022, 11:30 Realitatea moldovenească views 4125

Ambasadorul SUA la Chișinău: „Nu avem indicii că R. Moldova ar putea fi ținta unui atac”

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Kent Logsdon, spune că nu există, la moment, anumite indicii privind un atac asupra R. Moldova, transmite Noi.md.

„Sîntem cu toții atenți la orice semn și la orice știre ca să ne dăm seama ce se întâmplă în imediata vecinătate a frontierei Republicii Moldova.

La moment nu avem indicii că Republica Moldova ar putea fi ținta unui atac, dar suntem foarte îngrijorați de ceea ce ar putea să se întâmple în regiune, în special în contextul imaginilor pe care le vedem în fiecare zi, cu ceea ce se întâmplă în Ucraina”, a spus ambasadorul.

„Sînt onorat să anunț că SUA va oferi mai mult de 300 milioane de dolari de asistență în întrega regiune și va investi mai mult de 30 de milioane de dolari în următoarele șase luni pentru a asista eforturile de găzduire a refugiaților ca pe cei pe care i-am găsit astăzi, aici, în Republica Moldova”, a declarat ambasadorul.

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

ambasador , SUA , Moldova , război , Rusia , Ucraina , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
698 locuitori

Codrul Nou este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Codrul Nou este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţă de 25 km de oraşul Teleneşti şi la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 698 de oameni. Satul Codrul Nou a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.