25 noiembrie 2022, 11:00 Realitatea moldovenească views 1342
Ambasadorul Rusiei, după discuția la MAEIE: Am abordat relațiile bilaterale
25 noiembrie 2022, 11:00 Realitatea moldovenească views 1342

Ambasadorul Rusiei, după discuția la MAEIE: Am abordat relațiile bilaterale

Ambasadorul Federației Ruse declară că a discutat cu cei din conducerea Ministerului de Externe despre relațiile bilaterale dintre cele două țări, dar și despre situația din Ucraina. Diplomatul s-a prezentat astăzi la MAEIE, după bombardamentele de ieri din Ucraina, care au lăsat Moldova în beznă, transmite unimedia.

„Am avut o discuție cu cei din conducerea Ministerului de Externe. Am discutat chestiuni privind relațiile bilaterale, cît și despre ceea ce se întîmplă în Ucraina.

Noi le-am amintit despre geneza acestei situații, despre lovitura de stat din 2014, consecințele acesteia și genocidul față de locuitorii din Donbas, desfășurat timp de 8 ani.

Le-am amintiti și depsre faptul că acrodul de la Minsk a intrat în blocaj, chiar dacă țările occidentale erau garante în cadrul acestuia. Am vorbit despre trigger-ul acestei situații, inclusiv negocierile Rusiei de acum mai bine de un an, cu SUA și țările membre NATO, privind garanțiile de securitate și de oprire a extinderii blocului militar în Ucraina.

Sper că sîntem auziți, deși, cîmpul informațional este acum foarte mult afectat de știri semi-adevărate. După cum cunoașteți, jurnalistul care a relatat despre rachetele din Polonia a fost demis, pentru că occidentului nu i-a priit o astfel de abordare”, a declarat Oleg Vasnețov, la ieșirea din minister.

Reamentim că Moldova a rămas ieri pe întuneric, în totalitate, după bombardamente masive în Ucraina. Traficul în capitală a fost paralizat, troleibuzele s-au oprit, la fel și semafoarele, iar poliția a venit cu mai multe recomandări privind securitatea personală. În decurs de o oră de la avarie, curentul a fost restabilit în unele zone.

Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, a fost convocat de urgență la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, după deconectările masive de lumină.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

ambasador , Rusia , MAEIE

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
1007 locuitori

Glinjeni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Glinjeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 10 km de orașul Șoldănești și la 122 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1007 oameni. Satul Glinjeni este atestat documentar la 20 aprilie 1554.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.