30 ianuarie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 895
În apropierea municipiului Chișinău va fi construită o tabără militară
30 ianuarie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 895

În apropierea municipiului Chișinău va fi construită o tabără militară

O tabără militară în apropierea municipiului Chișinău va fi construită în următorii ani. Aceasta prevede și o zonă locativă pentru familiile militarilor în care s-ar putea afla aproximativ o mie de persoane, au declarat reprezentanții Ministerului Apărării.

Unele unități militare din cadrul Armatei Naționale sînt amplasate în cele mai urbanizate zone ale municipiului Chișinău, acest fapt periclitează instruirile militarilor, de aceea este nevoie de crearea unei tabere militare care să fie localizată în apropierea capitalei, dar în același timp într-o zonă în care nu există ambuteiaje, a precizat pentru postul nostru de radio, șeful direcției administrarea bunurilor imobile, locotenentul-colonel Tudor Lașcu, transmite radiomoldova.

Acesta a mai afirmat că reprezentanții ministerului Apărării vor fi axați în acest an mai mult pe documentația tehnică de proiect, iar pînă în prezent au fost realizate mai multe studii de fezabilitate. Tudor Lașcu a mai declarat că proiectul prevede și o zonă locativă pentru familiile militarilor.

„Ne referim la zona de cazarmă, zona de parc tehnică, zona de gospodărire, blocul alimentar, zona de instrucție, zona de depozitare. În acest an planificăm doar să securizăm perimetrul. Va fi inclusă în proiect și o zonă locativă a militarilor singuri sau a celor cu familii. Este prematur să vorbim despre sursele financiare. După finalizarea documentației de proiect va fi definitivată suma, vor fi efectuate și înaintate demersurile de către organele superioare pentru a fi aprobată suma eșalonată și identificarea tuturor componentelor”.

Șeful direcției administrarea bunurilor imobile Tudor Lașcu a mai precizat că terenul pe care va fi construită această tabără militară aparține Ministerului Apărării. Potrivit ofițerului, după ce toată documentația va fi definitivată reprezentanții ministerului Apărării se vor adresa la Ministerul Finanțelor pentru a primi banii necesari.

Precizăm că în municipiul Chișinău sînt 2 tabere militare.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

armata , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:
Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1429
Populația:
14931 locuitori

Făleşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Făleşti. Amplasat în partea de nord-vest a Republicii Moldova, oraşul Făleşti este situat la o distanţă de 125 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 14 931 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii o găsim într-un document din anul 1429, prin care domnitorul Moldovei Alexandru cel Bun întăreşte dreptul de stăpînire asupra unor sate, printre care şi cel unde trăia Ion Falevici.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.