31 ianuarie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 709
Permisele de conducere moldovenești au devenit valabile în Republica Turcia
31 ianuarie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 709

Permisele de conducere moldovenești au devenit valabile în Republica Turcia

Permisele de conducere din Republica Moldova au devenit valabile în Republica Turcia, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), la data de 14 ianuarie curent, a intrat în vigoare Acordul între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Turcia privind conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere.

Astfel, cetățenii moldoveni stabiliți în Republica Turcia pot beneficia de prevederile Acordului la preschimbarea permiselor de conducere, eliberate de autoritățile competente ale Republicii Moldova.

„Încheierea Acorduri de conversiune a permiselor de conducere produce efecte benefice pentru cetățenii Republicii Moldova și le asigură libera circulație în traficul internațional, precum și le permit să încheie contracte avantajoase de muncă în domeniul transportului rutier", se menționează într-un comunicat de presă al MAI.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Turcia , permis de conducere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:
Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1711
Populația:
534 locuitori

Beloci este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Rîbnița și la 128 km de Chișinău. Conform datelor anului 2011 populația satului constituia 534 de oameni. Satul Beloci a fost menționat documentar în anul 1711.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.