31 ianuarie 2023, 16:00 Realitatea moldovenească views 55771
Oprirea vehiculelor în trafic, doar în cazul încălcărilor vădite
31 ianuarie 2023, 16:00 Realitatea moldovenească views 55771

Oprirea vehiculelor în trafic, doar în cazul încălcărilor vădite

Codul contravențional urmează să fie completat cu o normă care stabilește că agenții de circulație vor avea dreptul să oprească vehiculele în trafic doar în cazul încălcărilor vădite. Noua normă se conține într-un proiect promovat de Ministerul Justiției.

Mai exact, Codul contravențional se propune să fie completat cu prevederea că: "oprirea de serviciu a vehiculului, de către agentul de circulație, pentru constatarea contravențiilor din domeniul circulației rutiere se admite doar în cazul încălcării vădite a normelor ce determină circulația vehiculelor pe drumurile publice ale Republicii Moldova, precum și pe teritoriile adiacente acestora, circumstanțe care vor fi consemnate în procesul-verbal cu privire la contravenție".

Autorii proiectului spun că prevederea promovată are drept scop excluderea utilizării abuzive de către agenții de circulație a opririi de serviciu, decât în situația admiterii de către conducătorul vehiculului a încălcării evidente a Regulamentului circulației rutiere.

Sursa: www.bizlaw.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1645 locuitori

Chipeşca este un sat şi comună din raionul Şoldăneşti. Chipeşca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 25 km de orașul Şoldăneşti și la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1645 de oameni. Menționat documentar în 1570.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.