13 februarie 2023, 14:00 Realitatea moldovenească views 1836
Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău: ”Dorim negocierea reglementarării problemei transnistrene”
13 februarie 2023, 14:00 Realitatea moldovenească views 1836

Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău: ”Dorim negocierea reglementarării problemei transnistrene”

Potrivit unui interviu oferit pentru Ria Novosti de ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov a declarat că Rusia va continua să promoveze căutarea unei soluții echitabile a problemei transnistrene fără a încălca integritatea teritorială a Republicii Moldova.

Anterior, majoritatea parlamentară din Republicii Moldova a adoptat în a doua lectură amendamente la Codul Penal, care prevăd pedepse pentru „separatism”, „conspirație împotriva țării” și alte infracțiuni similare, transmite voceabasarabiei.md.

Ministerul Afacerilor Externe al Regiunii Transnistrene a reacționat negativ la adoptarea așa-zisei „legi a separatismului” de către parlament, considerînd că Chișinăul subminează astfel procesul de negociere a reglementării transnistrene.

"Federația Rusă este garantul reglementării transnistrene. Acest statut impune o mare responsabilitate, iar partea rusă acționează cu deplină conștientizare a acestui lucru. Vom continua să promovăm căutarea unei soluții echitabile pentru reglementarea problemei transnistrene, realizarea acordurilor privind un statut special, de încredere, garantat pentru Transnistria, respectînd în același timp suveranitatea și asigurarea integrității teritoriale a Moldovei”, a spus Vasnețov.
Diplomatul a subliniat că partea rusă mizează pe reluarea negocierilor în formatul stabilit.

"Acum nu m-aș grăbi să evaluez activitatea dialogului în formatul 5+2, avînd în vedere întîrzierea îndelungată a reluării acestuia. Federația Rusă mizează în continuare pe continuarea rapidă a negocierilor privind reglementarea problemei transnistrene", a adăugat Vasnețov.

Ultima rundă de negocieri în format 5+2 a avut loc la Bratislava pe 9 și 10 octombrie 2019.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
1184 locuitori

Şestaci este un sat şi comună din raionul Soldăneşti. Şestaci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 6 km de orașul Şoldăneşti și 126 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1184 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Șestaci datează din anul 1607.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.