26 noiembrie 2015, 14:32 Personalități views 7461
Profesorul Victor Moraru a fost decorat cu Ordinul „Steaua Italiei”
26 noiembrie 2015, 14:32 Personalități views 7461

Profesorul Victor Moraru a fost decorat cu Ordinul „Steaua Italiei”

Doctorul habilitat în ştiinţe politice, Victor Moraru, a fost decorat cu Ordinul „Steaua Italiei" în grad de Cavaler. Distincţia i-a fost conferită pentru merite deosebite în dezvoltarea ştiinţelor sociale şi economice şi promovarea culturii şi limbii italiene şi a fost înmânată de ambasadorul Italiei în Republica Moldova, Enrico Nunziata.

„Sunt onorat de înalta consideraţie pe care am primit-o din partea statului italian. Această distincţie este o apreciere a activităţii, realizate pe parcursul aproape a trei decenii, pe care am consacrat-o consolidării relaţiilor moldo-italiene, în special, în domeniul ştiinţei. Totodată, o consider drept o apreciere a ştiinţei moldoveneşti, a eforturilor colegilor mei din Republica Moldova şi Italia, care au contribuit la atingerea acestor rezultate, cărora pe această cale, le mulţumesc", a menţionat proaspătul Cavaler al Ordinului „Steaua Italiei".

Ordinul „Steaua Italiei" este una dintre cele mai înalte distincţii italiene, acordate pentru a recompensa personalităţile care s-au distins prin apropierea lor de Republica Italiană. De menţionat, că profesorul Victor Moraru a fost distins cu „Premiul Italia 2012".

Victor Moraru este cunoscut în Republica Moldova ca un promotor al culturii şi ştiinţei italiene. A publicat numeroase lucrări atât în Italia, cât şi în Moldova, consacrate problemelor actuale ale politologiei, sociologiei şi relaţiilor internaţionale. A participat la organizarea unor importante foruri, s-a produs ca expert în numeroase proiecte.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

distinctie , Italia , profesor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
585 locuitori

Boghenii Noi este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Izvoreni, Boghenii Vechi, Boghenii Noi, Mirceşti și Poiana. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Ungheni și la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 585 de oameni. Satul Boghenii Noi a fost menționat documentar în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.