29 noiembrie 2017, 16:43 Personalități views 4957
Pușcaș: Sînt mai ocupat acum decît cînd eram președinte al CC
29 noiembrie 2017, 16:43 Personalități views 4957

Pușcaș: Sînt mai ocupat acum decît cînd eram președinte al CC

A participat la elaborarea Legii Supreme a statului și s-a aflat în fruntea unei instituții cheie timp de șase ani.

Vorbim despre Victor Pușcaș, președinte al Curții Constituționale în perioada anilor 2001-2007, membru al instituției pînă în 2013, fost președinte al Curții Supreme de Justiție (1995-2001), care la ora actuală îi îndrumă pe cei aflați la început de cale în domeniul jurisprudenței.

După ce și-a încheiat activitatea la CCM, judecătorul s-a regăsit în sfera academică, devenind mentor a sute de tineri ambițioși, o muncă care îl pune zilnic în fața unor noi provocări, spune el. Fostul magistrat predă de mai mulți ani la Universitatea de Studii Europene din Moldova (USEM) și la Institutul de Relații Internaționale (IRIM) cîteva discipline: Dreptul constituțional, Problemele jurisdicției constituționale în Republica Moldova, Organele de ocrotire a normelor de drept.

„Am plecat de la CCM în februarie 2013 și am prelungit activitatea de profesor. Acum pot spune că sînt mai ocupat decît atunci cînd eram în funcția de președinte și judecător la Curtea Constituțională, pentru că trebuie să mă mențin la nivelul cuvenit ca să pot apărea în fața studenților, a masteranzilor. În sondajele efectuate de administrația instituției se constată că lecțiile mele prezintă interes. O să mă aflu în această funcție cred că încă anul acesta. În curînd împlinesc 75 de ani. Ceea ce-mi doresc e ca elevii mei să mă întreacă prin cunoștințe, să demonstreze că cunosc mai mult", ne-a relatat Victor Pușcaș.

Continuarea articolului puteți citi aici.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1822
Populația:
327 locuitori

Curtoaia este un sat din cadrul comunei Condrăteşti, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Ungheni și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 327 de oameni. Satul Curtoaia a fost menționat documentar în anul 1822.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.