06 februarie 2018, 17:10 Personalități views 15378
Mircea Chistruga la aniversarea de 70 de ani: pasiune, vocație, talent
06 februarie 2018, 17:10 Personalități views 15378

Mircea Chistruga la aniversarea de 70 de ani: pasiune, vocație, talent

Astăzi, 6 februarie, Mircea Chistruga, cunoscutul și talentatul regizor și scenarist de filme documentare, profesor la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, Omul Emerit în Arte, laureatul Premiului de Stat își sărbătorește aniversarea de 70 ani.

Cu această frumoasă ocazie portalul Moldovenii.md vine cu cele mai sincere și frumoase urări de sănătate, realizări frumoase și ține să vă mulțumească în numele tuturor moldovenilor, pe această cale, că ați pus puterea talentului și creativitatea Dvs. în slujba acestei țări, dedicîndu-vă cu pasiune vocației Dvs. atît în domeniul cinematografic, cît și pe tărîmului pedagogic.

Pe parcursul întregii Dvs. cariere ați ținut să dezgoliți realitatea, trimițînd spectatorii și discipolii Dvs. să descopere adevărul, prezentînd documentare, strîns legate de realitatea crudă, de problemele stringente, de conflictele existente, punînd accentul pe adevăratele valori și făcîndu-ne să tindem spre Lumină.

Vă mulțumim pe această cale că continuați să implementați ideea continuității și pe cea a renașterii cinematografiei naționale, insistînd asupra faptului că aceasta trebuie să promoveze ideile, valorile și cultura noastră națională și că reanimarea acesteia implică eforturile noastre ale tuturor, dar, în special, cele întreprinse la nivel de stat.

Vă sîntem recunoscători pentru faptul că fiind o persoană activă și entuziastă, munciți din greu și fructuos, implementînd cele mai îndrăznețe idei, dar, mai ales, pentru faptul că așa cum se cuvine unui adevărat maestru, împărtășiți generos din experiența Dvs. generațiilor următoare.

La mai mult și la mai mare, maestre! Inspirație și forță de creație; noi filme, care să ne facă să reflectăm asupra realităților, căutînd soluțiile; studenți talentați și viitor prosper!

Cuvinte cheie:

Aniversare , Mircea Chistruga

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
4 locuitori

Bondareuca este un sat din cadrul comunei Zgărdeşti, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 24 km de oraşul Teleneşti şi la 103 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4 oameni. Satul Bondareuca a fost înființat în anul 1906.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.