03 aprilie 2018, 16:30 Personalități views 15216
Un regizor moldovean a suferit un accident cerebral vascular
03 aprilie 2018, 16:30 Personalități views 15216

Un regizor moldovean a suferit un accident cerebral vascular

Coregizorul și scenaristul unor asemenea filme precum: „Ofiţerul în rezervă", „Corespondentul vostru special", "Codul: "Fulgerul de sud" a supraviețuit, după ce a intrat în moarte clinică.

Nicolae Ghibu se află, în prezent, la Spitalul Clinic Municipal de Urgență. Se pare însă că tot ce a fost mai rău a rămas deja în urmă, iar peste cîteva zile medicii promit să-i permită deja să plece acasă.

El a ajuns la Secția de reanimare acum zece zile cu accident vascular cerebral. Din fericire, Nicolae Ghibu nu a fost paralizat, recuperarea reușind cu succes. Dar acum cîteva zile a suferit un atac de cord, supraviețuind în urma morții clinice.

Regizorului nu-i place să vorbească despre problemele sale personale, "Komsomoliskaia Pravda" a aflat despre incident de la alți oameni. Și mai mult nu-i place să fie bolnav și deja vrea să plece acasă.

Nicolae Ghibu are 81 de ani, deși nu pare să aibă mai mult de 60. Pentru prima dată a devenit cunoscut în Uniunea Sovietică în anul 1967, cînd a luat un interviu de la celebrul regizor de film Andrei Tarkovski, pe care l-a cunoscut la VGHIK. Astăzi, articolul său este numit "manifestul lui Tarkovski". Primul „mare" film al lui Nicolae Ghibu a fost „Fetişcana de pe remorcă" (1965), realizat de el în calitate de coregizor și scenarist. Adesea peliculele lui N. Ghibu deveneau pistă de lansare pentru actori. Apropo, tandemul Luciko-Volontir s-a născut în timpul producerii filmului său "Rădăcinile vieții". Tot el, în calitate de regizor, a realizat și ultimul film al acestui tandem „Sînt oare vinovată?" N. Ghibu are în palmaresul său 12 filme artistice de lung metraj și aproximativ 30 de filme documentare. Unele pelicule, spre exemplu, „Nervul" cu Oleg Iankovski și Victoria Fiodorov, din cauza unor circumstanțe ciudate se află depozitat pe raft. Muzica pentru multe dintre filmele lui Nicolae Ghibu a fost scrisă de Eugen Doga.

Îi dorim maestrului însănătoșire grabnică!

Sursa: 1news.md

Cuvinte cheie:

regizor , personalitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
1082 locuitori

Sîrma este un sat şi comună din raionul Leova. Sîrma este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Leova și la 101 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1082 de oameni. Satul Sîrma a fost menționat documentar în anul 1775.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.