29 august 2018, 17:00 Personalități views 11175
Cel mai frumos cadou pe care îl va primi scriitorul Ion Druţă de ziua sa
29 august 2018, 17:00 Personalități views 11175

Cel mai frumos cadou pe care îl va primi scriitorul Ion Druţă de ziua sa

Luni, 3 septembrie, în ziua în care marele scriitor, poet şi prozator moldovean Ion Druţă va împlini frumoasa vîrstă de 90 de ani, pe scena Teatrului Naţional „Mihai Eminescu" din capitală va fi prezentat spectacolul „Casa Mare".

Spectacolul, care va fi drept cadou pentru Ion Druţă, este regizat de Alexandru Cozub şi va începe la ora 19:00.

Piesa „Casa mare" a fost montată pentru prima dată în anul 1961, la Teatrul Central al Armatei Sovietice de la Moscova, iar în 1962 la Teatrul Muzical-Dramatic "A.S. Puşkin" din Chișinău, cu actrița Domnica Darienco în regia lui Victor Gherlac.

În anii '90, Casa Mare a fost montată de Nicoleta Toia la Teatrul-studio "Mihai Eminescu", cu Viorica Chircă și Petru Hadîrcă în rolurile principale.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ion Druță , cadouri , personalitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
4240 locuitori

Ermoclia este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Ermoclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ștefan Vodă și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4240 de oameni. Satul Ermoclia a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.