17 septembrie 2018, 17:07 Personalități views 12968
Un chirurg moldovean cunoscut în toată lumea
17 septembrie 2018, 17:07 Personalități views 12968

Un chirurg moldovean cunoscut în toată lumea

Numele lui Aureliu Bătrînac este bine cunoscut nu doar printre medicii moldoveni – în anii de activitate în chirurgia cardiacă el a salvat mii de vieți, face operații unicat pe cord și multe clinici renumite din lume ar fi onorate să-l aibă printre angajați.

A muncit în Rusia, Germania, Croația, Italia, Spania, a urmat stagii în Elveția, Italia, Franța și în alte țări. Are o titulatură extrem de vastă: director medical al Medpark, doctor în științe medicale, medic de categorie superioară, docent, autor a peste 200 de publicații științifice, cavaler al Ordinului „Gloria Muncii", posesor al medaliei „Nicolae Milescu-Spătaru" a AȘM, laureat al Premiului de Stat al RM în 2018, cetățean de onoare al raionului Dondușeni.

Este căsătorit, are o fiică. Pe lîngă limba maternă, posedă rusa, engleza, germana. În pofida programului foarte încărcat, Aurel Bătrînac a găsit timp să ofere un interviu site-ului Noi.md.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

chirurg , interviu , personalitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1624
Populația:
332 locuitori

Cheltuitori este un sat din cadrul comunei Tohatin, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 4 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 332 de oameni. Satul Cheltuitori a fost menționat documentar în anul 1624.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.