18 octombrie 2018, 15:00 Personalități views 8306
Dmitri Koev: «Merită oare să pleci peste hotare pentru ca toată viața să te produci în roluri ca cel al Tatălui Pădurii?»
18 octombrie 2018, 15:00 Personalități views 8306

Dmitri Koev: «Merită oare să pleci peste hotare pentru ca toată viața să te produci în roluri ca cel al Tatălui Pădurii?»

Dmitri Koev este unul dintre cei mai tineri și activi regizori din Moldova. După absolvirea Institutului de Arte în anul 1999 a venit la Teatrul Dramatic Rus de Stat „Anton Cehov", pe scena căruia a jucat zeci de roluri.

În anul 2008 a debutat în calitate de regizor, montînd de atunci nouă spectacole. Pentru realizări în dezvoltarea teatrului a fost decorat cu Medalia „Veniamin Apostol", Diploma de onoare a Ministerului culturii RM, Premiul "Nelli Kameneva", Artist Emerit al Moldovei.

Mai multe piese, bune și diferite

În teatru ați interpretat numeroase roluri, iar în ultimii ani sînteţi regizor al spectacolelor. Care prevalează – actorul sau regizorul? Cum vă autodefiniți?

La moment, cam 80% mă simt regizor. Desigur, ani în șir am fost anume actor. Au existat în viața mea şi perioade fericite, şi mai puţin fericite. Am avut clipe în care voiam să abandonez profesia. Căci actoria este o profesie foarte vulnerabilă, dependentă într-o măsură mult mai mare decît cea de regizor. Am avut o perioadă cînd nu am avut roluri, apoi am primit, s-au adunat multe. Odată regretata Nelli Kameneva, care era conducător artistic al teatrului, mi-a zis: «Dima, tu ai imaginație, încearcă să montezi!» Dumneaei mi-a propus chiar niște piese, eu pe atunci însă nu m-am putut hotărî. Dar acea discuție mi-a rămas în suflet și peste un timp m-am adresat conducerii teatrului, vorbindu-le despre dorința mea. Evident, scena mare mie ca unui începător nu mi-a fost oferită, dar iată cea mică: poftim, acolo întotdeauna era loc pentru experimente.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

actori , interviu , personalitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
64 locuitori

Basarabca este un sat din comuna Mocra în Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Rîbnița și la 143 km de Chișinău. Populaţia satului Basarabca alcătuia 64 de oameni în anul 1999.Satul Basarabca a fost întemeiat în anul 1920.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.