26 noiembrie 2018, 17:21 Personalități views 10916
La 29 noiembrie, va avea loc deschiderea monumentului reabilitat al arhitectului Alexandru Plămădeală (Foto)
26 noiembrie 2018, 17:21 Personalități views 10916

La 29 noiembrie, va avea loc deschiderea monumentului reabilitat al arhitectului Alexandru Plămădeală (Foto)

Joi, 29 noiembrie, la ora 10:00, la Cimitirul Central Armenesc din Chișinău, va avea loc ceremonia de deschidere a monumentului restaurat al arhitectului Alexandru Plămădeală, autorul monumentului lui Ștefan cel Mare.

Informaţia a fost postată pe pagina sa din reţeaua de socializare de jurnalista, șefa Comisiei pentru mass-media și relații publice din cadrul Consiliului Societăţii Civile de pe lîngă președintele Moldovei, Elena Leviţkaia-Pahomova. Potrivit ei, acum cîţiva ani, basorelieful de bronz de pe monumentul lui Alexandru Plămădeală a fost deteriorat. Sculptorii Victor Macovei și Ruslan Tihonciuc au restaurat monumentul – o lucrare a Claudiei Cobizeva.

Proiectul a fost susținut de Președintele Moldovei, Igor Dodon.

Elena Leviţkaia-Pahomova a numit simbolic faptul că reabilitarea monumentului arhitectului Alexandru Plămădeală, autorul monumentului Marelui Domnitor al Moldovei, are loc în Anul lui Ștefan Cel Mare.

Ea a menţionat și asemănarea fenomenală a nepotului lui Alexandru Plămădeală cu marele său unchi.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
4198 locuitori

Caracuşenii Vechi este un sat şi comună din raionul Briceni. Caracuşenii Vechi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Caracuşenii Vechi este aşezat pe malul drept al pîrîului Lopatnic, situat la 15 km sud-est de staţia de cale ferată Lipcani, la 40 km nord-vest de Edineţ şi la 227 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 4198 de oameni. Prima atestare a satului Caracuşenii Vechi, cu numele Carapuşceni din ţinutul Hotin,  datează din mai 1575. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.