28 februarie 2019, 11:15 Personalități views 11803
Un Dubinovski atît de diferit... (Foto)
28 februarie 2019, 11:15 Personalități views 11803

Un Dubinovski atît de diferit... (Foto)

Utilizatorii Internetului au postat pe o rețea socială o fotografie unică din mijlocul anilor '60 ai secolului trecut, care confirmă faptul că lui Leonardo da Vinci moldovenesc - Lazăr Dubinovski, un artist și sculptor remarcabil, autorul aproape a tuturor monumentelor vestite din Chișinău, îi plăcea să-i bucure pe copiii simpli și le confecționa iarna diferite sculpturi din omăt.

O fotografie cu una din aceste sculpturi de zăpadă a fost postată în rețea de către Natalia Svișceova.

"Fotografie veche. Iarna anilor 1962-1963. Curtea casei noastre de pe strada Lenin. Această sculptură de zăpadă a fost făcută pentru noi, copiii, de către sculptorul Dubinovski, care a locuit în casa noastră. În dreapta sînt eu, elevă în clasa întîi ", a scris ea.

Anterior s-a anunțat că monumentul remarcabilului pictor și sculptor moldovean, Lazăr Dubinovski, se află într-o stare deplorabilă și este planificată restaurarea și readucerea lui la starea originală datorită eforturilor comune.

Numeroase monumente create de Lazăr Dubinovski încă mai stau în Chișinău și în republică, reprezentînd din punct de vedere estetic, mîndria sculpturii monumentale moderne moldovenești.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

sculptor , Lazăr Dubinovski

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1793
Populația:
1193 locuitori

Dzerjinscoe este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Dzerjinscoe este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Dubăsari și la 43 km de Chișinău. Populaţia satului Dzerjinscoe alcătuia 1193 oameni în anul 2011. Satul Dzerjinscoe a fost menționat documentar în anul 1793 cu denumirea Carantin.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.