08 martie 2020, 11:00 Personalități views 16821
Lilia Șolomei:”Secretul constă în faptul că-s un fan nebun al muncii mele”
08 martie 2020, 11:00 Personalități views 16821

Lilia Șolomei:”Secretul constă în faptul că-s un fan nebun al muncii mele”

Moldova are femei minunate, talentate, harnice, care merită ca despre calitățile lor să ne amintim nu doar în ajun de 8 martie. Dar această sărbătoare de primăvară este un motiv bun de a ne revedea cu una dintre cele mai minunate reprezentante a sexului frumos.

Lilia Șolomei – artistă a poporului din RM, solista Teatrului Național de operă și balet, preferata publicului, care întruchipează cele mai prețioase calități ale femeilor noastre – frumusețea, talentul, poziția activă de viață.

Lilia, cînd ați înțeles că veți deveni o artistă?

Din copilărie mi-am dorit să fiu artistă, la patru ani am ieșit pentru prima oară pe scenă, mai exact tata m-a condus, și am interpretat cîntece populare de estradă. Pe atunci trăiam în s.Mihea, regiunea Nicolaev. La cinci ani, profesoara de muzică de la școala locală le-a spus părinților mei că fetița este foarte talentată și că trebuie să studieze un instrument muzical. Mi-au cumpărat un pian marca "Одесса", țin minte că a costat 555 ruble, bani enormi pe atunci. Mai ales că în familie creșteau trei copii și părinții primeau salarii sovietice obișnuite.

Într-un interviu ați pomenit că în adolescență vă vedeați nu artistă de operă, ci o vedetă de estradă. Nu regretați alegerea făcută?

Nu, nu regret. Pentru că arta clasică este veșnică, dacă contactezi cu ea, te simți mereu pe pisc, pe coama valului acestei arte, care te susține.

Și dacă ar fi fost totuși estrada, ce gen ați fi preferat?

Îmi place jazz-ul ușor, bossanova – această muzică nobilă o am mereu în suflet.

Fiicei îi interpretați arii din opere în locul cîntecelor de leagăn?

Nu, asta nu. Îi interpretam lucrările lui Raimond Pauls din filmul "Lungul drum prin dune" - cîntecul de leagăn "După sobă cîntă un greieraș".

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

personalitati , interviu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1453
Populația:
921 locuitori

Ghioltosu este un sat din cadrul comunei Ţiganca, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 132 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 921 de oameni. Satul Ghioltosu a fost menționat documentar în anul 1453.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.