13 aprilie 2019, 15:30 Personalități views 20342
Tarkovski la Chișinău: Trebuie să găsim la noi lucruri simple, care să determine fața națiunii
13 aprilie 2019, 15:30 Personalități views 20342

Tarkovski la Chișinău: Trebuie să găsim la noi lucruri simple, care să determine fața națiunii

Să știți că marele Andrei Tarkovski a vizitat Chișinăul! Nu toată lumea cunoaște, dar el într-adevăr a venit la noi în anul 1967: să lucreze în echipa lui Alexandr Gordon, care pe atunci filma la studioul "Moldova film", pelicula "Serghei Lazo" după scenariul lui Gheorghe Malarciuc.

În acele zile, el se vedea des cu colegul său din Moldova – cunoscutul regizor de cinema, Nicolae Ghibu. Acest interviu, în care Tarkovski dă o apreciere înaltă peliculelor documentare moldovenești, a apărut în rezultatul acestor întrevederi. El a fost publicat doar peste mulți ani, în 1990, în revista "Columna", după care a trezit interesul publicațiilor rusești.

Site-ul Noi.md propune atenției cititorilor fragmente din interviul cu remarcabilul regizor al secolului XX, care la 4 aprilie ar fi împlinit vîrsta de 87 de ani.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

interviu , personalitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1965
Populația:
169 locuitori

Lugovoe este un sat din cadrul comunei Regina Maria, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Soroca și la 166 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 169 de oameni. Satul Lugovoe a fost înființat în anul 1965.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.