27 octombrie 2020, 12:00 Personalități views 2776
A fost lansat un proiect unic în ajunul aniversării a 100 de ani de la nașterea unei vestite artiste din Moldova
27 octombrie 2020, 12:00 Personalități views 2776

A fost lansat un proiect unic în ajunul aniversării a 100 de ani de la nașterea unei vestite artiste din Moldova

În ajunul aniversării a 100 de ani a marii artiste moldovene Valentina Rusu Ciobanu a fost lansat un proiect creativ unic "Valentina Rusu Ciobanu. O sută de ani de la naștere", în cadrul căruia vor fi publicate amintiri, interviuri și documente foto din viața "femeii-epocă", care a lăsat o amprentă adîncă în istoria artei naționale din sec XX, relatează Noi.md.

Pe 28 octombrie Valentina Rusu Ciobanu, legenda vie a artei plastice moldovenești, va împlini 100 de ani. Eleva marelui sculptor moldovean Alexandru Plămădeală (1888-1940), a distinsului pictor avangardist Auguste Baillayre (1879-1961), soția minunatului grafician și pictor Glebus Sainciuc (1919-2012), a trăit o viață creativă vibrantă și extrem de intensă.

În ajunul aniversării de către artistă a 100 de ani, Asociația pentru cultură și arte Arbor lansează un proiect creativ unic "Valentina Rusu Ciobanu. O sută de ani de la naștere", în cadrul căreia vor fi publicate amintiri, interviuri și documente foto din viața "femeii-epocă", care a lăsat cea mai profundă urmă în istoria artei naționale din secolul XX.

Pagina "Iubesc pictura" din rețeaua Facebook, care oferă suport informațional proiectului, precum și portalului Noi.md, îndeamnă toți iubitorii de pictură să se alăture felicitărilor adresate Valentinei Rusu Ciobanu.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

personalitati , aniversarea , pictor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
2066 locuitori

Codreanca este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Codreanca și Lupa-Recea. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Strășeni și la 43 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2066 de oameni. Satul Codreanca a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.