Mergi spre compartimentul: Muzica
21 august 2014, 11:57 Muzica views 14638
Diva operei Valentina Naforniţă va concerta la Chișinău
Foto: larevista.ro
21 august 2014, 11:57 Muzica views 14638

Diva operei Valentina Naforniţă va concerta la Chișinău

Arii din opere celebre, pe care le-a interpretat pe marile scene europene vor răsuna la Chişinău în cadrul Galei de Operă - Valentina Naforniţă. Concertul extraordinar, care va avea loc pe 24 august la Palatul Republicii, precum şi alte două evenimente muzicale, organizate de Chişinău Youth Orchestra, se vor desfăşura în cadrul campaniei „Renaşte Moldova", relatează trm.md.

Valentina Naforniţă a venit la Chişinău direct de la Salzburg, Austria, unde a cîntat la închiderea Festivalului European de Operă. Renumita soprană spune că aşteaptă cu nerăbdare concertul din 24 august.

La Gala de Operă a Valentinei Naforniţă vor răsuna arii şi duete din creaţia marilor compozitori ai lumii, precum şi cîntecul „Pasărea cu pene albastre" de Eugen Doga. Valentina va fi acompaniată de Chişinău Youth Orchestra, care va susţine pe 22 august, un concert în aer liber în scuarul Catedralei, pe 23 august - un concert la Sala cu Orgă, iar pe 24 august va evolua la Gala de operă a Valentinei Naforniţă. Prin aceste evenimente, muzicienii se alătură campaniei „Renaşte Moldova".

Abia după concertul din 24 august, Valentina Naforniţă şi Mihai Dohotaru, care sunt soţ şi soţie din 2011, vor avea o scurtă vacanţă. Pe 29 august vor fi la Viena, deoarece încep repetiţiile la opera „Rusalca", în care vor cînta împreună. Valentina îşi doreşte ca proiectele, legate de Moldova să aibă continuitate.

Gala de Operă a Valentinei Naforniţă va avea loc pe 24 august la Palatul Republicii.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , opera , Valentina Nafornita , concert

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1636
Populația:
2837 locuitori

Speia este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Satul este situat la o distanţă de 18 km de oraşul Anenii Noi şi la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2837 de oameni. Prima atestare documentară a satului Speia (cu numele Chivărul) datează din anul 1636.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.