Mergi spre compartimentul: Muzica
24 noiembrie 2014, 14:36 Dansul moldovenesc views 15897
Festivalul Horelor
24 noiembrie 2014, 14:36 Dansul moldovenesc views 15897

Festivalul Horelor

Au dansat pînă la epuizare. 14 colective artistice din 7 raioane ale ţării au venit la Horeşti, Ialoveni, pentru a participa la Festivalul anual al Horelor. Astfel, Casa de cultură din localitate s-a umplut de dans şi voie bună.

Veniţi din raioanele Ialoveni, Ungheni, Calarasi, Orhei, Hincesti sau Criuleni, participanţii la festival au demonstrat că ştiu să danseze o horă, o sîrbă sau o bătută. Ropote de aplauze au stîrnit şi artiştii din satul Biruinţa, raionul Sîngerei, care au dansat cu foc „Ciuleandra".

În horă s-au prins toţi - de la mic la mare. Daniel are 11 ani, este din Văsieni, Ialoveni, şi vrea să ajungă un dansator renumit.

Buna dispoziţie este un element indispensabil, adaugă Cătălin, un alt dansator cu viitor promiţător din Chişinău.

Aurelia Mereuţă este învăţătoare la o şcoală din satul Bardar, raionul Ialoveni, şi a descoperit pasiunea pentru dans acum doi ani. De atunci nu poate sta locului o clipă, mărturiseşte ea.

Festivalul Horelor organizat în satul Horeşti a fost anul acesta la cea de-a treia ediţie.

Sursa: www.jurnaltv.md

Cuvinte cheie:

Dansuri , Festival , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568
Populația:
535 locuitori

Tăura Veche este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 1.28 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 7.24 km. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tăura Veche și Tăura Nouă. Satul Tăura Veche se află la distanța de 24 km de orașul Sîngerei și la 116 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 535 de oameni. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1568 cu denumirea Tăuri.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.