Mergi spre compartimentul: Muzica
27 ianuarie 2015, 16:03 Muzica views 9689
Orchestra Prezidenţială participă la Festivalul Internaţional al Muzicilor Militare
Foto: trm.md
27 ianuarie 2015, 16:03 Muzica views 9689

Orchestra Prezidenţială participă la Festivalul Internaţional al Muzicilor Militare

Orchestra Prezidenţială a Republicii Moldova participă, în premieră, la Festivalul Internaţional al Muzicilor Militare „Musikparade - 2015". Evenimentul se desfăşoară în perioada 22 ianuarie - 1 februarie, în Germania.

Potrivit locotenent-colonelului Sergiu Holban, prim-dirijor al Serviciului Orchestral Militar al Armatei Naţionale, muzicienii moldoveni vor susţine concerte în şase oraşe germane – Leipzig, Magdeburg, Cottbus, Frankfurt pe Main, Hannover şi Berlin, alături de militari din Marea Britanie, Belarus, Ucraina, dar şi din ţara-gazdă.

Armata Naţională va fi reprezentată, în cadrul evenimentului, de 36 de instrumentişti şi dansatori.

Orchestrele militare ale Armatei Naţionale au participat la festivaluri internaţionale de muzică începând cu 1997. Până în prezent, muzicienii moldoveni au evoluat în Belgia, Germania, România şi Federaţia Rusă.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

muzica , Festival , Moldova , Germania , militari

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
248 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Cuhureştii de Sus, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Florești și la 155 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 248 de oameni. Satul Nicolaevca a fost întemeiat în anul 1900.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.