Mergi spre compartimentul: Muzica
24 mai 2015, 10:00 Muzica views 10444
Eurovision 2016 se va desfăşura în Suedia
24 mai 2015, 10:00 Muzica views 10444

Eurovision 2016 se va desfăşura în Suedia

Suedia a câştigat Eurovision Song Contest (ESC) cu piesa „Heroes", interpretată de Måns Zelmerlöw. El a obţinut un total de 365 de puncte. Pe locul al doilea s-a clasat Rusia, cu 303 puncte, iar pe locul al treilea - Italia, cu 292 de puncte.

Pe scena de la Wiener Stadthalle au evoluat reprezentanții a 27 de țări: Slovenia, Franța, Israel, Estonia, Marea Britanie, Armenia, Lituania, Serbia, Norvegia, Suedia, Cipru, Australia, Belgia, Austria, Grecia, Muntenegru, Germania, Polonia, Letonia, România, Spania, Ungaria, Georgia, Azerbaijan, Rusia, Albania, Italia.

Reprezentanţii României, trupa Voltaj, au obţinut un total de 35 de puncte și s-au plasat pe locul 15 în clasamentul general.

Republica Moldova a oferit punctajul maxim (12 puncte) României, 10 puncte - Rusiei și 8 puncte - Suediei.

Republica Moldova a participat pentru a 11-a oară în această competiție. În acest an, reprezentantul țării noastre, Eduard Romanyuta, cu piesa „I want your love" nu a reușit să se califice în marea finală.

ESC este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: Abba, Julio Iglesias, Celine Dion şi Johnny Logan.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Eurovision , muzica , concurs , Suedia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1559
Populația:
190 locuitori

Bisericani este un sat din cadrul comunei Cuhneşti, raionul Glodeni. Localitatea se află pe malul stîng al Prutului, la 25 km de oraşul Glodeni şi la 160 km de Chișinău. Satul Bisericani a fost menționat documentar în anul 1559. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 190 de oameni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.