Mergi spre compartimentul: Muzica
27 iulie 2015, 17:19 Muzica views 8766
Reprezentanta Moldovei a ocupat locul I la Festivalul „Meikin Asia”
Foto: ru.sputnik.md
27 iulie 2015, 17:19 Muzica views 8766

Reprezentanta Moldovei a ocupat locul I la Festivalul „Meikin Asia”

La Festivalul Internațional „Meikin Asia"au participat concurenți din 20 de țări ale Europei și Asiei.

Interpreta Lidia Isac, care a reprezentat Moldova la Festivalul „Meikin Asia", a ocupat locul I", a declarat pentru Sputnik Moldova producătorul interpretei, Serghei Orlov.

„Meikin Asia" este un concurs internațional al interpreților de estradă, acesta aspiră la titlul de concurs anual al celor mai populare cîntece din domeniul muzicii uşoare de pe continentul asiatic. Concursul are loc tradițional în incinta Centrului Cultural „Ruh Ordo", situat pe malul lacului Issîk-Kul, care e numit „perla Kîrgîzstanului".

Potrivit celor povestite de interlocutor reporterului agenției, în prima zi a concursului, reprezentanta Moldovei a interpretat un cîntec în limba maternă „Te iubeam", un şlagăr al interpretei române Oana Sârbu, iar în ziua a doua – piesa „Rhythm inside" a artistului belgian Loic Nottet. "Spectatorii au primit-o cu multă căldură și au răsplătit-o cu multe aplauze! În total, au participat 24 de interpreți din 20 de țări. Acesta este unul dintre cele mai importante festivaluri din Asia. Issîk-Kulul este minunat!", a spus Orlov în interviul exclusiv acordat portalului Sputnik Moldova.

"Aici sînt de toate: minunatul lac Issîk-Kul, munți înalți și un popor foarte paşnic şi binevoitor. Festivalurile de acest gen sînt, pur și simplu, obligate să atragă turiști și să fie branduri ale ţării", a spus sîmbătă Orlov pentru agenția Sputnik Kîrgîzstan.

Producătorul a menţionat că organizarea concursului a fost realizată la un nivel bun şi că zona geografică pe care a cuprins-o festivalul a fost extinsă.

Locul întîi de pe piedestal Lidia Isac l-a împărțit cu Roza Kaarapetean din Armenia. Pe locul doi s-au clasat: Adilet Azimov din Kîrgîzstan și Nikolai Manolov din Bulgaria.

Locul III al piedestalului muzical a fost ocupat de participanţii Iașar Iusubov din Azerbaidjan, Șohruh Iunusov din Tagikistan și Mukambet Aksai din Kîrgîzstan.

Premiul special al juriului le-a fost înmînat concurenților din Tatarstan, Aidar Suleimanov, și Bolotbekkîzî Ak-Moor, din Kîrgîzstan.

Partener informațional internațional al concursului „Meikin Asia" a fost AIȘ "Sputnik Kîrgîzstan".

Sursa: ru.sputnik.md

Cuvinte cheie:

Moldova , moldovenii , Festival , cultura , interpret

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772-1773
Populația:
1695 locuitori

Donduşeni este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Donduşeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Dondușeni și la 218 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1695 de oameni. Satul Donduşeni a fost menționat documentar în anul 1772-1773.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.