Mergi spre compartimentul: Muzica
03 martie 2016, 16:50 Muzica views 9138
Orchestra „Lăutarii” își aniversează 45 de ani
03 martie 2016, 16:50 Muzica views 9138

Orchestra „Lăutarii” își aniversează 45 de ani

Astăzi, Orchestra Națională de Muzică Populară „Lăutarii" își sărbătorește cea de-a 45-a aniversare. Cu acest prilej, astăzi, 3 martie, maestrul Nicolae Botgros împreună cu orchestra vor concerta la Palatul Național „Nicolae Sulac".

„În orchestra noastră 80% este tineret, cel mai în vîrstă sînt eu și chitaristul nostru, în rest toată lumea este tînără. Acum e ușor să aduni o orchestră, însă în anii trecuți era foarte greu. Eu i-am căutat prin sate, prin raioane, prin casele de cultură și am adunat prima mea formulă, pe care n-am s-o uit niciodată!", a mărturisit maestrul Nicolae Botgros în cadrul unei emisiuni televizate.

Concertul din această seară are genericul „La frați nu se pun hotare", iar la el vor lua parte atît interpreți autohtoni, cît și de peste hotare. Irina Loghin, Laura Lavric, Ion Paladi, Petrică Mâțu Stoian, Nicolae Glib, Ioana Căpraru, Doina Arsene, Lidia Bejenaru – sînt doar cîțiva dintre cei care vor evolua pe scenă alături de Orchestra „Lăutarii".

„Ca de obicei, atunci cînd sînt aniversări frumoase, Orchestra «Lăutarii» îi invită pe cei mai buni și mai solicitați soliști de la noi și de peste Prut. Invitatul special este Petrică Mâțu Stoian, cîntărețul și preotul Cristian Pomohaci, care, în premieră pentru Chișinău, va cînta în duet cu Ion Paladi", a declarat Corneliu Botgros.

Concertul va începe la ora 18.00.

Orchestra Națională de muzică populară „Lăutarii" a fost fondată în anul 1970 de interpretul Nicolae Sulac, dirijori fiind compozitorul și violonistul Mircea Oțel, apoi trompetistul Gheorghe Usaci. În anul 1978, conducerea orchestrei a fost preluată de violonistul Nicolae Botgros.

Orchestrei „Lăutarii", prin decret prezidențial, i s-a conferit titlul onorific „Orchestră Națională".

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Lăutarii , aniversarea , jubileu , muzica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1502
Populația:
905 locuitori

Rezina este un sat din cadrul comunei Mănoilești, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Ungheni și la 112 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 905 oameni. Satul Rezina a fost menționat documentar în anul 1502.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.