Mergi spre compartimentul: Muzica
26 octombrie 2017, 16:15 Dansul moldovenesc views 27513
Show coregrafic de excepție semnat de „Joc”
26 octombrie 2017, 16:15 Dansul moldovenesc views 27513

Show coregrafic de excepție semnat de „Joc”

Ansamblul „Joc" invită la 3 noiembrie, ora 18:00, la premiera unui show coregrafic excepţional ,,JOC – energia vieţii"'.

Spectacolul este regizat de Sandu Vasilachi, creat cu ocazia a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova şi Statul Israel, cu care Ansamblul va efectua un turneu pe pămînturile sfinte după premiera din ţară.

Ansamblul Național Academic de Dansuri Populare „Joc" a fost constituit în luna august 1945. El reprezintă prin excelență cea mai înaltă expresie a folclorului moldovenesc: reflectă caracterul și stilul și, în același timp, exprimă aspirațiile și sentimentele culturii poporului moldovenesc, de-a lungul istoriei sale multimilenare. De la prima sa apariție artistică, Ansamblul "Joc" a activat întotdeauna cu pasiune și loialitate.

„Joc" are un repertoriu foarte vast, cu un număr impresionant de dansuri – peste 80 – și un număr mare de programe concertistice. Ansamblul a concertat în fața a milioane de persoane, în cadrul a peste 10 mii de spectacole, dintre care 4 mii în străinătate.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Dansuri , ansamblul Joc , show

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1805
Populația:
36 locuitori

Ceroborta este un sat din cadrul comunei Cruzeşti, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 8 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 36 de oameni. Satul Ceroborta a fost menționat documentar în anul 1805.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.